fbpx
RUNŠTUK Jaroslav: RECEPTURY STUDENÝCH POKRMŮ

22,40 

SKU: ML3

Aktuálne vydaný súbor obsahuje 816 strán.

Rad receptúr je využiteľných predovšetkým pri výrobe lahôdok, na cateringových akciách, rautoch, v jedálňach a samozrejme v domácnosti.

- +
Add to Wishlist
Katalógové číslo: ML3 Kategórie: Značka:

RUNŠTUK Jaroslav: RECEPTURY STUDENÝCH POKRMŮ

 

Názov a špecifikácia knihy:
RUNŠTUK Jaroslav: RECEPTURY STUDENÝCH POKRMŮ – 3. vydanie
A5, viazaná väzba, 816 strán, ISBN 978-80-904093-1-6, EAN 9788090249295, vydané v českom jazyku.

 

Výrobky studenej kuchyne majú stálu obľubu u stravníkov a sú neoddeliteľnou súčasťou ponukových jedálnych lístkov. Na začiatku nového storočia sú kladené na tento sortiment nové požiadavky, predovšetkým zvýšené hygienické kritériá, modernejšie trendy v spracovaní a úprave jedál a v neposlednom rade zvýšené využívanie racionálnejších surovín, ako je hydina, chudé mäsá, ovocie, zelenina a syry.

Ako správne pri výrobe postupovať, ako dodržať tradičný výrobný postup aby „Parížsky šalát“ chutil naozaj tak ako chutiť má, mať poruke všetky tradičné a osvedčené receptúry a hlavne vyrábať tak, ako profesionál alebo nadšený amatér vyrábať má? Odpoveď nájdete v tejto obsažnej, hodnotnej a rokmi preverenej publikácii.

Aktuálne vydaný súbor obsahuje 816 strán. Rad receptúr je využiteľných predovšetkým pri výrobe lahôdok, na cateringových akciách, rautoch, v jedálňach a samozrejme v domácnosti.

 

OBSAH KNIHY:

  • Úvod
  • Základné informácie k použitiu súboru receptúr
  • Podmienky pri výrobe lahôdkárskych výrobkov
  • Hygiena pri práci
  • Zámena a nahradzovanie surovín pri výrobe
  • Postup odsolenia balkánskeho syra pre tepelnú úpravu
  • Priemerné odpady a straty pri výrobe
  • Informácie výrobného charakteru
  • Zoznam receptúr studených jedál podľa skupín

 

V zozname receptúr nájdete:

  • Základné výrobky studenej kuchyne – aspiky, majonézy, ochutené šľahačky, krémy, peny, dresingy, pomazánky, maslá …
  • Šaláty – zemiakové, hydinové, strukovinové, z mäsa, z vajec, z rýb, cestovinové, ovocné, zeleninové …
  • Chlebíčky, chuťovky a banketky – s údeninou, syrové, so šalátmi, rybacie …
  • Syry a tvarohy – nárezy, krémy, peny, pomazánky, dezerty …
  • Ryby a výrobky z rýb – marinády, aspiky, šaláty, očká, závitky …
  • Výrobky z vajec – obložené vajcia, plnené vajcia …
  • Studené mäsá – hovädzie, bravčové, mleté mäsá, hydinové mäsá, ryby …
  • Ďalšie výrobky studenej kuchyne – ako je pečivo,  výrobky v aspiku, rôsoly, vaječné tlačenky, huspeniny, plnené ovocie a zelenina …

 

 

Potrebujete formu na šunku? Vyberte si zo širokej ponuky kliknutím na tento odkaz.

Hmotnosť 1,40 kg

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte recenziu ako prvý “RUNŠTUK Jaroslav: RECEPTURY STUDENÝCH POKRMŮ”

Napíšte čo chcete nájsť a potvrdte

Nákupný košík