Generátor dymu ODIN 6l

166,90 

SKU: ODI6

Inovatívny Generátor dymu ODIN 6l, je kvalitný nerezový DYMBOX na údenie studeným a teplým dymom v akomkoľvek type udiarne.

 

- +
Katalógové číslo: ODI6 Kategórie: Značka:

Generátor dymu ODIN 6l

Na údenie studeným a teplým dymom v akomkoľvek type udiarne, pre veľké aj malé udiarne – oceľové, drevené alebo murované, je určený inovatívny generátor dymu ODIN 6l.

Generátor dymu je predovšetkým určený pre potreby nadšencov a domácich údenárskych majstrov, ktorí hľadajú možnosť vyrobiť lahodné a aromatické mäso, ryby alebo syry, pripravené bez kompromisov a zdravšie vďaka tomu, že neobsahujú zbytočné chemické prísady. Použitie generátora dymu zaisťuje vynikajúcu kvalitu a efektivitu procesu údenia. S týmto inovatívnym generátorom dymu bude údenie studeným a teplým dymom efektívnym a zároveň štýlovým spôsobom profesionálneho údenia.

Generátor je poháňaný výkonným vzduchovým motorom, ktorý vám umožní údiť aj vo veľkých udiarňach. Je vhodný aj pre grily s uzavretým vekom.
Drevené štiepky sa používajú ako palivo na údenie. Výhodou tohto typu generátora je, že vďaka veľkej až 6 litrovej násypke nie je potrebné pridávať drevenú štiepku počas údenia a nie je potrebné často prikladať a kontrolovať správny dym.

 

Výhody a použitie :
  • Univerzálny generátor dymu vyrobený z nehrdzavejúcej ocele pre každého údenára – tento robustný generátor dymu odolný voči poveternostným vplyvom je možné namontovať na oceľovú, drevenú alebo murovanú udiareň.
  • Vďaka konštrukcii oddeleného spaľovania štiepok sa decht nedostáva do údiarne, ale mimo nej, a môžete ho zachytávať do pohárov alebo iných nádob pripevnených priamo k údiarni.
  • Kríž so zátkou uľahčí čistenie generátora od dechtu. Spolu s generátorom dostanete aj poriadnu porciu odolných rúrok, takže motor nemusíte držať niekde v blízkosti udiarne, ale môžete ho nechať pod strieškou. V spojení s výhrevnou špirálou a termostatom máte k dispozícii konštantnú teplotu, ak sa rozhodnete údiť teplým dymom.
  • Jednoduchá montáž a demontáž – použité konštrukčné riešenia umožňujú rýchlo a jednoducho pripojiť generátor k udiarni a pripraviť ju na prevádzku (aj demontáž). Zároveň je zabezpečená správna tesnosť zariadenia pri tvorbe dymu.
  • Objemné 6 litrové nerezové telo (tuba)  – umožňuje umiestniť do generátora približne 700g drevnej štiepky (kaliber 8-12). Toto množstvo drevnej štiepky umožňuje údiť niekoľko hodín bez nutnosti pridávať ďalšie štiepky.
  • Efektívne elektrické čerpadlo s reguláciou prietoku vzduchu, ktoré optimalizuje účinnosť spaľovania drevnej štiepky. Účinnosť čerpadla je možné nastaviť pomocou potenciometra s plynulou reguláciou 10 – 100 % výkonu , čím sa množstvo dymu prispôsobí potrebám a objemu udiarne.
Čistenie:

Generátor by sa mal čistiť po každom údení, najmä vo vnútri, aby bol plne pripravený na ďalšie použitie a aby bol zabezpečený správny prúd dymu. Nepoužívajte ostré nástroje, ktoré by mohli poškodiť súčasti zariadenia.

 

Balenie Generátor dymu ODIN 6l obsahuje :

  • Generátor dymu ODIN 6l
  • Vzduchový motor s plynulou reguláciou výkonu 10 – 100 % (výkon 2 x 3,5 l/min)
  • Silnostenná vzduchová hadica 6 mm = 2 m
  • Silnostenná vzduchová hadica 4 mm = 2×1 m
  • Y spojka hadičiek
  • Odkvapkávacie poháre

 

Rozmery a hmotnosť v zloženom stave:

  • výška:  550 mm
  • šírka:  170 mm
  • dĺžka:  210 mm
  • priemer rúry:  125 mm
  • hmotnosť:   10 kg
  • objem:   6 litrov

 

Možné spôsoby údenia:
  • studené údenie
  • teplé/horúce údenie
  • údenie s pražením (charakteristické pre BBQ).

 

Studené údenie:

Zvyčajne prebieha pri teplote do 25⁰C a trvá od niekoľkých hodín do 14 dní. V závislosti od potrieb sa používa vhodná hustota dymu. Rýchlosť jeho prúdenia by mala byť zvyčajne v rozmedzí 6-15 m/min. Tento spôsob údenia sa používa najmä pri výrobkoch, ktoré sa majú skladovať alebo zrieť dlhší čas, pretože dym preniká hlboko do výrobku a pomaly ho konzervuje. Údeniny podrobené tomuto spôsobu spracovania sa sušia rovnomerne. Veľký efekt pridáva studené údenie aj pri dlhodobom zrení.

Teplé/horúce údenie:

Je to vplyv na výrobok dymom nad 25 °C. Sú stanovené dve horné teplotné limity – údenie do cca. 45⁰C sa nazýva teplé údenie a do 60⁰C horúce údenie. V prípade horúceho údenia môžu byť produkty pražené v samotnej udiarni, čím sa teplota v udiarni zvýši až na 80-90⁰C.

Údenie s pražením:

V prípade praženia je možné generátor dymu odpojiť a výrobok je možné ošetrovať iba teplotou.

 

Bez ohľadu na to, aký typ údenia si vyberiete, nezabudnite, že ide o konečný proces a základom je správna príprava produktov na údenie a ich riadne osušenie pred údením (prípadne aj sušenie v udiarni), výrobku musia byť úplne suché. Ide o kľúčovú fázu, ktorá priaznivo ovplyvňuje kvalitu údenín a zabraňuje ich prekysleniu.

 

Na tomto odkaze nájdete recepty na klobásky.

Potrebujete formu na šunku?

Hmotnosť 10 kg

Začnite písať a stlačením klávesu Enter vyhľadajte

Nákupný košík

Žiadne produkty v košíku.