21,90 € Original price was: 21,90 €.14,90 €Current price is: 14,90 €.
Aktuálne vydaný súbor obsahuje 816 strán.
Rad receptúr je využiteľných predovšetkým pri výrobe lahôdok, na cateringových akciách, rautoch, v jedálňach a samozrejme v domácnosti.
RUNŠTUK Jaroslav: RECEPTURY STUDENÝCH POKRMŮ
Názov a špecifikácia knihy:
RUNŠTUK Jaroslav: RECEPTURY STUDENÝCH POKRMŮ – 3. vydanie
A5, viazaná väzba, 816 strán, ISBN 978-80-904093-1-6, EAN 9788090249295, vydané v českom jazyku.
Výrobky studenej kuchyne majú stálu obľubu u stravníkov a sú neoddeliteľnou súčasťou ponukových jedálnych lístkov. Na začiatku nového storočia sú kladené na tento sortiment nové požiadavky, predovšetkým zvýšené hygienické kritériá, modernejšie trendy v spracovaní a úprave jedál a v neposlednom rade zvýšené využívanie racionálnejších surovín, ako je hydina, chudé mäsá, ovocie, zelenina a syry.
Ako správne pri výrobe postupovať, ako dodržať tradičný výrobný postup aby „Parížsky šalát“ chutil naozaj tak ako chutiť má, mať poruke všetky tradičné a osvedčené receptúry a hlavne vyrábať tak, ako profesionál alebo nadšený amatér vyrábať má? Odpoveď nájdete v tejto obsažnej, hodnotnej a rokmi preverenej publikácii.
Aktuálne vydaný súbor obsahuje 816 strán. Rad receptúr je využiteľných predovšetkým pri výrobe lahôdok, na cateringových akciách, rautoch, v jedálňach a samozrejme v domácnosti.
OBSAH KNIHY:
- Úvod
- Základné informácie k použitiu súboru receptúr
- Podmienky pri výrobe lahôdkárskych výrobkov
- Hygiena pri práci
- Zámena a nahradzovanie surovín pri výrobe
- Postup odsolenia balkánskeho syra pre tepelnú úpravu
- Priemerné odpady a straty pri výrobe
- Informácie výrobného charakteru
- Zoznam receptúr studených jedál podľa skupín
V zozname receptúr nájdete:
- Základné výrobky studenej kuchyne – aspiky, majonézy, ochutené šľahačky, krémy, peny, dresingy, pomazánky, maslá …
- Šaláty – zemiakové, hydinové, strukovinové, z mäsa, z vajec, z rýb, cestovinové, ovocné, zeleninové …
- Chlebíčky, chuťovky a banketky – s údeninou, syrové, so šalátmi, rybacie …
- Syry a tvarohy – nárezy, krémy, peny, pomazánky, dezerty …
- Ryby a výrobky z rýb – marinády, aspiky, šaláty, očká, závitky …
- Výrobky z vajec – obložené vajcia, plnené vajcia …
- Studené mäsá – hovädzie, bravčové, mleté mäsá, hydinové mäsá, ryby …
- Ďalšie výrobky studenej kuchyne – ako je pečivo, výrobky v aspiku, rôsoly, vaječné tlačenky, huspeniny, plnené ovocie a zelenina …
Potrebujete formu na šunku? Vyberte si zo širokej ponuky kliknutím na tento odkaz.
Hmotnosť | 1,40 kg |
---|
Musíte byť prihlásený pre pridanie hodnotenia.
Podobný tovar
-
BEZDĚK Jaroslav: VÝROBA UZENIN, SPECIALIT A KONSERV
18,90 €Kniha, ktorá aj po 100 rokoch osloví súčasných profesionálov i amatérskych údenárov, producentov mäsových výrobkov a milovníkov výrobkov z mäsa. Obsahuje až 183 receptúr, je zdrojom inšpirácie a poučenia.
-
VÁCLAV ROŠICKÝ: ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ
24,90 €Rozsiahla 300 stránková kniha, prvýkrát vydaná v roku 1892 v Koberovy edícii „Kronika práce, osvety a priemyslu“, je druhou najstaršou českou tlačenou príručkou technológie spracovania mäsa.
Obsahuje 260 receptúr mäsiarskych a údenárskych mäsových výrobkov.
-
PULPÁNOVÁ Alena: CUKRÁŘSKÁ TECHNOLOGIE
17,60 €Original price was: 17,60 €.10,90 €Current price is: 10,90 €.Nové 3. vydanie publikácie je prepracované a doplnené o súčasné moderné trendy cukrárskej výroby.
Presné profesionálne postupy s presným zoznamom surovín, sú základom pre úspešný výsledok.
-
JARNÍK KAREL JOSEF: UZENÁŘ
18,60 €Kniha z počiatku 20. storočia uvádza 115 receptúr mäsových výrobkov vyrábaných v Čechách a na Morave.
Formát A5, 176 strán, pevná šitá väzba.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.