17,60 € Original price was: 17,60 €.10,90 €Current price is: 10,90 €.
Nové 3. vydanie publikácie je prepracované a doplnené o súčasné moderné trendy cukrárskej výroby.
Presné profesionálne postupy s presným zoznamom surovín, sú základom pre úspešný výsledok.
PULPÁNOVÁ Alena: CUKRÁŘSKÁ TECHNOLOGIE
Názov a špecifikácia knihy:
PULPÁNOVÁ Alena: CUKRÁŘSKÁ TECHNOLOGIE
A4, viazaná väzba bez prebalu, ISBN 978-80-904093-1-6, 3.vydanie, kniha je v českom jazyku
Nové 3. vydanie publikácie je prepracované v súlade s aktuálnymi predpismi a je doplnené o súčasné moderné trendy cukrárskej výroby, ktoré zahŕňajú výrobu nie len tradičných osvedčených zákuskov a cukrárskych výrobkov, ale aj prácu s novými plodinami. Dnes je oveľa širší a pestrejší trh s cukrárskymi surovinami, polotovarmi a pomôckami na cukrársku výrobu, ktoré nám v mnohých prípadoch veľmi uľahčujú vlastnú výrobu, dohotovenie a zdobenie cukrárskych výrobkov. Tieto nové okolnosti bolo nutné do textu tretieho vydania zahrnúť.
Kniha je určená predovšetkým pre výučbu predmetu cukrárska výroba učebného odboru cukrár, avšak rovnako je možné aj jej využitie k výučbe popísanej problematiky na hotelových školách, ale aj pre doplnenie učiva v odbore kuchár. Zároveň je koncipovaná na praktické využitie ako užitočná pomôcka pre mnohých odborníkov v cukrárskej a pekárskej výrobe, avšak poslúži aj amatérskym nadšencom a všetkým záujemcom o tento náročný, ale krásny odbor.
V tejto hodnotnej publikácií nájdete presné výrobné postupy a rozpisy surovín pre :
- Fondán, griliáž, rôzne pasty, kulér, rozličné trvanlivé a menej trvanlivé náplne.
- Polevy cukrové, čokoládové, tukové, rôsolové.
- Recepty na pevné cestá, linecké cesto, trené cestá, čajové pečivo, parížske pečivo, pálené hmoty, medové cesto, lístkové cesto.
- Veľmi dôsledne sú spracované šľahané hmoty, ľahké zahrievané hmoty, ťažké šľahané hmoty, trené hmoty, jadrové a orechové hmoty.
- Nechýbajú smotanové výrobky, ozdoby a samozrejme aj výrobky bez použitia cukru.
Kniha je vhodným darčekom, v kuchárskej, cukrárskej, pekárskej knižnici by určite nemala chýbať. Mať poruke presné profesionálne postupy s presným zoznamom surovín, môže byť pri výrobe oku lahodiacemu, chuťovo vyladenému perfektnému cukrárskemu výrobku jedine výhodou.
Hmotnosť | 1 kg |
---|
Musíte byť prihlásený pre pridanie hodnotenia.
Podobný tovar
-
DANIELKA František: VZORNÉ ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ
19,60 €Kniha bola prvýkrát vydaná v roku 1931.
Obsahuje množstvo originálnych návodov a receptov na výrobu údenárskeho tovaru, vyrábaného v 20. rokoch 20. storočia v Čechách a na Morave.
-
BEZDĚK Jaroslav: VÝROBA UZENIN, SPECIALIT A KONSERV
18,90 €Kniha, ktorá aj po 100 rokoch osloví súčasných profesionálov i amatérskych údenárov, producentov mäsových výrobkov a milovníkov výrobkov z mäsa. Obsahuje až 183 receptúr, je zdrojom inšpirácie a poučenia.
-
ŘEHÁK RUDOLF: VÝROBA JEMNÉHO UZENÁŘSKÉHO ZBOŽÍ
16,90 €Súbor 192 receptov mäsových výrobkov prvýkrát vydaný v roku 1910.
Každý návod uvádza presné dávkovanie surovín a prísad a podrobný výrobný postup výroby jemných údenárskych lahôdok.
-
ŠEDIVÝ Václav: ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY
79,90 €Pamätáte si mäsové výrobky vyrábané naozaj predovšetkým z mäsa? Chcete si ich doma vyrobiť? V tejto hodnotnej knihe nájdete 671 pôvodných receptúr, používaných v československom mäsovom a konzervárenskom priemysle od 50. rokov 20. storočia do roku 1993. Vráťte sa ku koreňom nášho údenárskeho umenia.
Formát A5, 752 strán, pevná šitá väzba.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.