Ako nám pomáhajú ionizátory vody alebo pH/ORP v skratke

Posted in Ionizovaná voda a ionizátory vody

Jedným zo základných faktorov dobrého zdravotného stavu je udržovať kyslosť organizmu v rovnováhe. Jeme najmä mäso a jeho produkty, výrobky z bielej múky, kávu, alkoholické nápoje, pasterizované šťavy, ryby a morské plody, chlieb, pečivo, sladkosti, vajcia, nápoje sýtené oxidom uhličitým a rôzne iné. Alkalických produktov konzumujeme oveľa menej. Sem patrí čerstvé ovocie, zelenina, šaláty, zemiaky, nesýtené vody, šťavy a tak ďalej. Je zrejmé, že samotná diéta na udržanie normálnej alkalickej kyselinovej bilancie naozaj nie je ľahkou úlohou.

Metabolický proces nášho tela sa snaží neutralizovať kyseliny a snaží sa ich odstrániť močom, potom a vydychovaním oxidu uhličitého. Pri absencii zásaditých látok telo kyslosť zvyšuje a znižuje krvnú zásaditosť pričom povolené fluktuačné rozmedzie je veľmi úzke pH = 7,3 až 7,45. Dokonca aj mierne odchýlky od týchto hodnôt vedú k vážnym zdravotným problémom. Pri zvýšenej kyslosti krvi, pH = 6,95, človek stratí vedomie a umiera. Telo sa snaží „kyslé odpady“ zbierať, neutralizovať a ukladá ich v rôznych miestach organizmu, najmä v tukovej vrstve, čím sa znižuje odbúravanie tukov. Hromadenie tuku a obezita má za následok zvýšený cholesterol, zaťažené obličky, žlčové kamene, srdcovo cievne komplikácie a iné.

S pribúdajúcim vekom telo stále ťažšie likviduje odpad vznikajúcich kyselín a tak sa usádzajú, hromadia sa v rôznych častiach tela. V miestach kde nastáva hromadenie kyslých odpadov, nastávajú poruchy krvného obehu a pri nedostatočnom prekrvení životne dôležitých orgánov sú narušené ich funkcie. Dôsledkom hromadenia kyslých odpadov je predčasné starnutie a vznikajú dobré podmienky pre vznik degeneratívnych chorôb a onkologických ochorení.

Rôzne začiatky chorôb.

Absenciu zásaditých látok v potravinách, najmä vápnika, si telo vyrovnáva alebo „požičiava od kosti“ a začína osteoporóza. Kyselina močová a nadmerné hromadenie solí v kĺboch podporuje rozvoj artritídy a dny. Ak je nízky fond na neutralizáciu kyslého odpadu z nedostatku vápnika, narušuje sa produkcia inzulínu, čo môže viesť k cukrovke. V poslednej dobe trpí veľa ľudí kyslosťou žalúdka. Kyslý odpad sa hromadí v cievach, znižuje prietok krvi a zvyšuje krvný tlak. Upcháva kapiláry, ktoré dodávajú krv do mozgu. Narušuje sa krvný obeh, srdcové ochorenie začína, rozvíja sa ateroskleróza. Pri zvýšenej fyzickej záťaži alebo pri stresových situáciách, môže krvný tlak prudko vzrásť a vytlačiť plávajúci odpad častíc, ktoré môžu upchať cievy zásobujúce mozog krvou. Existuje reálne riziko mŕtvice. Ionizovaná zásaditá voda, kyslé odpady prirodzene rozpúšťa, skvapalňuje ich, čím sa ľahko odstránia v obličkách.(Mastné ruky kyslím octom neumyjeme. Pomôže nám mydlo, je alkalické, neutralizuje tuk a ruky odmastí.)

Asi každý z nás sa obáva ochorení a bolestí, ktoré človeka vyradia z práce, obmedzia športové vyžitie, záľuby či koníčky. Hromadenie kyslého odpadu, ktorý sa ukladá u každého inak a inde, často spôsobuje ochorenia. Je dôležité pochopiť, že všetky potraviny či už zdravšie alebo menej zdravé, drahšie alebo lacnejšie, produkujú kyslé odpady, ktorých akumulácia je hlavnou príčinou degeneratívnych ochorení dospelých. Preto pri znížení akumulácie odpadových kyselín v tele, by zlepšenie celkového zdravotného stavu nemalo byť prekvapením. Zásaditá voda sa vie veľmi účinne vysporiadať s touto neľahkou úlohou.

Video – liečba hrubého čreva pitím ionizovanej vody po 3 mesiacoch. 

Čo na to vedci?

Americký vedec Sang Whang sa zaoberá analýzou acidobázickej rovnováhy v modernej strave na University of California, USA. V dnešnej poľnohospodársko-potravinárskej dobe človek spotrebuje v priemere 35% mäsa a 65% rastlinnej hmoty. V minulých časoch boli alkalické látky a síce draslík, vápnik, sodík a horčík v spotrebe potravín tri – štyrikrát vyššie ako dnes. Obsah draslíka v dennom príjme potravy sa znížil z 250 mg na 70 mg a obsah sodíka z 220 mg na 50 mg. Absencia týchto zásaditých látok tak nedokáže úplne neutralizovať kyslé odpady. Sang Whang opísal dôsledky tohto javu: „… to znamená, že starnutie je výsledkom množstva kyselín (H +) a nízkeho hydrogenuhličitanu (HCO 3 -), čo spôsobuje okyslene tela. Predpoklad je, že starnutie tela je nevyhnutne kyslý proces.Jeho zníženie môže zabrániť degeneratívnym ochoreniam starnutia.

Susan Lark, vysokoškolská pedagogička a úspešná chemička vraví, že „štyri až šesť pohárov zásaditej vody denne znižuje kyslosť tela. Rovnako ako pri vitamíne C, E a beta karoténu, pôsobí alkalická voda ako antioxidant, pretože má veľa voľných elektrónov. To pomáha predchádzať ochoreniam srdca, mŕtvice, poruchám imunitného systému … “

Lekár Walter Irlacher pracoval na výskume o vplyve zásaditej vody na krv a jej účinkoch pri liečbe zvýšenej kyslosti v tele spôsobujúcej ochorenie alebo komplikácie, spôsobil rozruch v Nemecku. Vedec pri svojom výskume použil metódu kontrastnej mikroskopie (Dunkelfeldmikroskopie).

Dr. Aschbach oznámil sľubné výsledky z klinických štúdií uskutočnených v Berlíne. Aktivovanú vodu použili pri praktických aplikáciách pri skúmaní účinkov alkalickej vody pri ochorení diabetes typu I a II.Pri podávaní alkalických vôd po dobu 4-6 týždňov, sa potreba injekčne podávaného inzulínu znížila na 70% a hladina glukózy v krvi sa znížila o 30%. Dokonca aj po vysadení alkalickej vody, tento stav pretrvával v priemere 4-5 mesiacov. Tieto údaje potvrdzuje aj vedecký výskum v Japonsku.

Pomôžme si aj inak.

Okysleniu tela „naviac pomáha“ stres, negatívne emócie, pocity ako žiarlivosť, hnev, klamstvo, sebectvo, pokrytectvo a iné. Pričom pocity ako šťastie, schopnosť užiť si každý okamih života, láska a súcit k druhým, duševný pokoj a harmónia sú nevyhnutné pre dobré zdravie človeka. K tomu relaxácia, oddych, schopnosť uvoľniť sa, sú pre náš organizmus alkalizujúce prvky.

Pri okyslení organizmu majú však prvoradý vplyv moderné stravovacie návyky. Vo väčšine krajín sveta je to preferencia kyslých stravovacích návykov. Uprednostnenie zlej voľby a mastné a chemizované potravinárske výrobky opakovane zaťažujú organizmus. Zvýšenie konzumácie „alkalických potravín“ ako sú šaláty, zelenina, ovocie, čerstvé ovocné šťavy, atď. obnovuje v tele zásaditú rovnováhu.

Dôležité je piť viac vody, nie čakať až pocítime smäd.

Rodíme sa s viac ako 90% podielom vody v tele. Rastom a vekom sa obsah vody postupne znižuje. Vo veku 70 rokov, je tento podiel cca. 60% vody. Pritom naše zdravie je priamo závislé na vode. V poslednej dobe sa však miesto kvalitnej vody pije sóda (obsahuje kyselinu uhličitú), umelými sladidlami „ochutené“ nápoje, vychutnávame si kávu, ťažké exotické čaje a tak ďalej. Zabudli sme, ako piť vodu. Pritom voda je tá základná nenahraditeľná tekutina. Často vravíme, že necítime potrebu piť odporúčanú dennú dávku 1,5 až 2,5 l vody. Avšak, pocit smädu sa dostavuje až ak telu chýba 0,5 až 1liter vody. V dôsledku toho sú často naše bunky „suchšie“, čo komplikuje prebiehajúce chemické procesy v tele.

Ionizovaná zásaditá voda.

Pri elektrolýze vody sa v nej rozpustené minerálne soli rozkladajú na kladne nabité kovové ióny(vápnik, horčík, draslík, sodík) a nekovy s negatívnym nábojom( kyseliny- chlór, síra, fosfor, atď.) Na princípe procesu elektrolýzy vody a na získanie jej nových vlastností, sa použije špeciálne vybavenie – ionizátory vody. Tieto zariadenia, obsahujú elektrolýznu komoru, ktorá je prepojená elektródami (anódou a katódou), ktoré sú špeciálne rozdelené do dvoch častí membránou. Obidve vyrobené vody, teda zásaditá a kyslá takto získajú úplne odlišné vlastnosti, ktoré si vedia udržať určitú dobu. Vlastnosti sú odlišné pre zásadité a kyslé vody pri pH 0-14 stupňov, pričom platí stupnica: 0-6 kyslá, acidická, mŕtva – 7 neutrálna, 8-14 zásaditá, alkalická, živá.

Oxidačno – redukčný potenciál (ORP) definuje schopnosť dávať alebo prijímať elektróny. ORP hodnoty (mV) môžu byť negatívne alebo pozitívne. Negatívny ORP naznačuje, že roztok obsahuje voľné elektróny. Čím väčší je pozitívny potenciál, sila bude výraznejšia. Kvôli týmto vlastnostiam má kyslá voda baktericídne vlastnosti a je vhodná na dezinfekciu.

Ľudské vnútorné orgány redukujú ORP od plus 50 do mínus 200 mV. Prakticky všetky sýtené nápoje majú pozitívne ORP a pohybuje sa od cca + 150 až + 250 mV (Cola + 350 mV). Ľudský organizmus preto ORP koriguje vlastnou energiou.

Certifikované prístroje na výrobu aktivovanej ionizovanej vody nájdete tu.

Napíšte čo chcete nájsť a potvrdte

Nákupný košík