-
BEZDĚK Jaroslav: VÝROBA UZENIN, SPECIALIT A KONSERV
18,90 €Kniha, ktorá aj po 100 rokoch osloví súčasných profesionálov i amatérskych údenárov, producentov mäsových výrobkov a milovníkov výrobkov z mäsa. Obsahuje až 183 receptúr, je zdrojom inšpirácie a poučenia.
-
ŠEDIVÝ Václav: ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY
79,90 €Pamätáte si mäsové výrobky vyrábané naozaj predovšetkým z mäsa? Chcete si ich doma vyrobiť? V tejto hodnotnej knihe nájdete 671 pôvodných receptúr, používaných v československom mäsovom a konzervárenskom priemysle od 50. rokov 20. storočia do roku 1993. Vráťte sa ku koreňom nášho údenárskeho umenia.
Formát A5, 752 strán, pevná šitá väzba.
-
JARNÍK KAREL JOSEF: UZENÁŘ
18,60 €Kniha z počiatku 20. storočia uvádza 115 receptúr mäsových výrobkov vyrábaných v Čechách a na Morave.
Formát A5, 176 strán, pevná šitá väzba.
-
DANIELKA František: VZORNÉ ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ
19,60 €Kniha bola prvýkrát vydaná v roku 1931.
Obsahuje množstvo originálnych návodov a receptov na výrobu údenárskeho tovaru, vyrábaného v 20. rokoch 20. storočia v Čechách a na Morave.
-
JOSEF ACHRER: UČEBNÁ KNIHA UZENÁŘSTVÍ A ŘEZNICTVÍ
19,80 €Kniha vydaná prvý a posledný krát v roku 1890, je najstarším známym súborom údenárskych receptúr vytlačených v Čechách.
Obsahuje 150 najobľúbenejších receptov údenín vyrábaných nielen v Čechách, ale aj v Nemecku, Rakúsku, Francúzku a Taliansku.
-
VÁCLAV ROŠICKÝ: ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ
24,90 €Rozsiahla 300 stránková kniha, prvýkrát vydaná v roku 1892 v Koberovy edícii „Kronika práce, osvety a priemyslu“, je druhou najstaršou českou tlačenou príručkou technológie spracovania mäsa.
Obsahuje 260 receptúr mäsiarskych a údenárskych mäsových výrobkov.
-
ŘEHÁK RUDOLF: VÝROBA JEMNÉHO UZENÁŘSKÉHO ZBOŽÍ
16,90 €Súbor 192 receptov mäsových výrobkov prvýkrát vydaný v roku 1910.
Každý návod uvádza presné dávkovanie surovín a prísad a podrobný výrobný postup výroby jemných údenárskych lahôdok.
-
ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY
50,00 €Nové rozšírené vydanie knihy obsahuje 459 receptúr (noriem) klasických československých údenárskych výrobkov, členených do obvyklých sortimentových skupín.
Kniha je v súčasnosti nedostupná.
Doporučujeme publikáciu ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY. -
SLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY
24,60 €Publikácia je pokračovaním obľúbených „Spotrebných noriem pre mäsové výrobky“.
V knihe nájdete 168 receptúr (spotrebných noriem) mäsových výrobkov, tradične vyrábaných na Slovensku.
Kniha je v súčasnosti nedostupná.
Doporučujeme publikáciu ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY.